Αναζητώντας τα χρώματα του Φθινοπώρου

Παράλια και ΟρεινήΚυνουρία

Θάλασσα με άρωμα βουνού !!!

28,29,30/10/2021

Απολαμβάνοντας την όμορφη θέα προς τον Αργολικό κόλπο από το κάστρο του Παράλιου Αστρους, μια παραλία ξεδιπλώνεται για έντεκα χιλιόμετρα για να συναντήσει το λιμανάκι του Αγίου Ανδρέα, αφού προηγουμένως «αγγίξει» τον υγροβιότοπο του Μουστού.Στην ενδοχώρα θαυμαστό τοπλήθος των λιόδεντρων που γεμίζουν τον κάμπο και των καστανιών που ανηφορίζουν προς τον Πάρνωνα, των πάλαι ποτέ 33 μοναστηριών. Υπάρχει ιστορία, υπάρχει και άφθονη φύση σε αυτό τον μαγευτικό τόπο,με την κοσμική παραλίακαι  τα -σχεδόν «παρθένα»- πέριξ….

1η μέρα: Αγρίνιο –Ναύπλιο – Μονή Λουκούς- Παράλιο ΄Αστρος

Αναχώρηση από το Αγρίνιο (πλατεία Μαβίλη) στις 07.00 για Κόρινθο – Άργος –Ναύπλιο. Στάση για βόλτα στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς πόλης γύρω από την πλατεία Συντάγματος,το  ΑρχαιολογικόΜουσείο,τον ΆγιοΣπυρίδωνα. Γεύμα.

        Συνεχίζουμε για τη Μονή Λουκούς χτισμένη στη θέση της αρχαίας Εύας. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία η Μονή έχει χτιστεί πάνω σε παλαιοχριστιανική εκκλησία και στους τοίχους του καθολικού διακρίνονται αρχαία ανάγλυφα και επιστύλια.Χρόνος για προσκύνημα και ξενάγηση.Το Παράλιο Άστροςείναι ο τελικός σταθμός μας.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα  μια όμορφη βόλτα-γνωριμία με το Παράλιο Άστρος. Περπατώντας θα κατηφορίσουμε για να δούμε το Φάρο και το παλιό λιμανάκι όπου αποβιβάστηκε στη Πελοπόννησο ο Δημήτριος Υψηλάντης. Συνεχίζουμε με το  μικρό υπαίθριο θέατρο που βρίσκεται στο λιμάνι, τη μαρίνα κ.α.. Η μεγάλη παραλία είναι ο κύριος υπεύθυνος της τουριστικής ανάπτυξης που χαρακτηρίζει το Παράλιο Άστρος. Λιμάνι και πεζόδρομος δίνουν έναν πρώτο τόνο γραφικότητας στη κωμόπολη,ενώ η ανάβαση στο κάστρο των Ζαφειροπουλαίων οδηγεί στην αποκάλυψη του λόφου Νησί, της γραφικής χερσονήσου που ονομάστηκε έτσι γιατί κάποτε δεν ήταν ενωμένη με την ξηρά.
Το Νησί, που έχει σχήμα αστεριού, είναι αυτό που έδωσε το όνομα στον οικισμό, ενώ το κάστροCastellodelaEstella χτίστηκε πάνω στο λόφο το 1256 μ.Χ. από ενετικά χέρια -και συγκεκριμένα από τον πρίγκιπα Γουλιέλμο Βιλεαρδουίνο- και το ανακαίνισαν τον 18ο αιώνα οι αδελφοί Ζαφειρόπουλοι, που ήταν εύποροι έμποροι στο εξωτερικό και ήρθαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να αγωνιστούν εναντίον των Τούρκων. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.


2η μέρα:Ορεινή Τσακωνιά -Πραστός-Καστάνιτσα

Πρόγευμα και σήμερα θα ανακαλύψουμε το ορεινό κομμάτι της Κυνουρίας. Αναχώρηση μέσω του Υδροβιότοπου του Μουστού για ΄Αγιο Ανδρέα μικρό ψαροχώρι,επίνειο του Πραστού.Συνεχίζουμε για το χωριό Πραστός (750 μ. υψ.), παλιά πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, που θα μας αποζημιώσει η ομορφιά του και η ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική του με τα παραδοσιακά σπίτια και τα πυργόσπιτα. Το χωριό έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό οικισμός.

    Συνεχίζουμε για την Καστάνιτσα, ένα όμορφο χωριό (850 μ. υψ.) παραδοσιακός οικισμός και αυτός, κρυμμένος μέσα σε έλατα, καστανιές και πλατάνια στην αγκαλιά του Πάρνωνα. Θα μας εντυπωσιάσουν τα Πυργόσπιτα που ξεχωρίζουν με τον επιβλητικό τους όγκο ενώ αρκετά έχουν ακόμα μικρές πολεμίστρες. Το όνομα του χωριού δεν είναι άσχετο με τα κάστανα, καθώς παλιότερα η σοδειά ξεπερνούσε τους 400 τόνους, ενώ σαράντα παραδοσιακά ασβεστοκάμινα λειτουργούσαν αδιάκοπα για το ψήσιμο του ασβέστη, που ήταν η άλλη κύρια ασχολία των κατοίκων.Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο Άστρος. Ξεκούραση και βάλτες στην παραλία.

3η μέρα: Άστρος -Μονή Ελωνας – Λεωνίδιο-Αγρίνιο

 

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την Ι. Μονή ΕΛΩΝΑΣ .Περνώντας από την παραλια των Τυροσαπουνακεικων  άφιξη σε ένα από τα ομορφότερα και πιο γνωστά μοναστήρια της Αρκαδίας, την Ιερά ΜονήΈλωνας. Η Μονή είναι φημισμένη για την τοποθεσία της, καθώς είναι χτισμένη σε ένα κάθετο και επιβλητικό κοκκινόβραχο και δίνοντας την εντύπωση ότι αιωρείται στο χάος. Η θέση της Μονής προσφέρει εξαιρετική θέα στη γύρω περιοχή. Χρόνος για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και αναχώρηση για τοΛΕΩΝΙΔΙΟ την Πλάκα Λεωνιδίου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση καθοδόν. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ φθινοπωρινές  αναμνήσεις….

Τιμή συμμετοχής:    150 €κατ΄ατομο στο δίκλινο,τρίκλινο

                40 € Επιβάρυνση μονόκλινου

Περιλαμβάνονται:

 1.-Μεταφορά με άνετο πούλμαν

2 .- 2 διανυκτερεύσεις σε άνετο αξιοπρεπές ξενοδοχείο στο ΑΣΤΡΟΣ

3.- 2 πλούσια προγεύματα

4.-Ενα δείπνο και ένα γεύμα με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα

5.-αρχηγός

6.- Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

1.-εισοδοι σε Μουσεία και χώρους

2.-Δημοτικος Φόρος 1,50 € το δωμάτιο την βραδυά

Δηλ. συμ. μέχρι 5 /10 , προκαταβολή 50 €