8 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς – (πλοίο)-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συγκέντρωση στο γραφείο στις 04.00, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους 09.00   για Ηράκλειο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση στους ευχάριστους χώρους του πλοίου. Άφιξη στις 17.45 στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξεν/χειο. Τακτοποίηση .Δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο. Το βραδάκι μια πρώτη βόλτα στο Ιστορικό κέντρο της πόλης.Θα περπατήσουμε στην παλιά  πόλη, για να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του Ηρακλείου: Άγιος Μηνάς, Άγιος Τίτος, Λότζα, Κρήνη Μοροζίνη .Επιστροφή στο ξεν/χειο. Διαν/ση.

2η μέρα : Ηράκλειο – Σητεία – Bαϊ –  Ιεράπετρα

Πλούσιο πρωινό  και αναχώρηση για την εκδρομή μας στα ανατολικότερη άκρο της Κρήτης. Πρώτος μας σταθμός ο  Αγ. Νικόλαος για καφέ και περίπατο γύρο από την γραφική λίμνη Βουλισμενη. Ακολουθεί η Σητεία που είναι μια  μικρή γραφική κωμόπολη αμφιθεατρικά κτισμένη. Η ιστορική Ι. Μ. Τοπλού  θα μας εντυπωσιάσει με την αρχιτεκτονική της και την περίφημη εικόνα “Μέγας ει Κύριε” και τα άμφια του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Χρόνος για προσκύνημα και συνεχίζουμε για το περίφημο Φοινικόδασος – Βάϊ όπου χρόνος ελεύθερος για μπάνιο . Ακολουθεί επίσκεψη στην Ιεράπετρα με ελεύθερο χρόνο για γεύμα και περίπατο στην απέραντη παραλία της. Επιστροφή στο Ηράκλειο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η  μέρα : Κνωσός – μουσείο Ηρακλείου  -Ελούντα – Σπιναλόγκα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσημη ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού όπου ο Μινωικός Πολιτισμός μας εντυπωσιάζει. Αυτή η επίσκεψη στο παλάτι της Κνωσσού θα σας ταξιδέψει χιλιάδες χρόνια πίσω.Η Κνωσσός είναι ο τόπος του πιο σημαντικού και πιο γνωστού παλατιού του μινωικού πολιτισμού. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν η έδρα του θρυλικού βασιλιά Μίνωα. Το παλάτι συνδέεται επίσης με συναρπαστικούς θρύλους, όπως ο μύθος του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και η ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Θα  θαυμάσουμε και  θα φανταστούμε το μινωικό τρόπο ζωής της εποχής εκείνης. Γοητευμένοι θα έλθουμε στο Μουσείο του Ηρακλείου όπου θα θαυμάσουμε τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ευρώπης. Το μουσείο συγκεντρώνει αρχαιολογικά ευρήματα από όλη την Κρήτη, καλύπτοντας πάνω από 5500 χρόνια της ιστορίας του νησιού. Η υπερηφάνεια του τόπου αποδίδεται μέσω των θησαυρών του μινωικού πολιτισμού, του οποίου η ιστορική πορεία μπορεί με τον τρόπο αυτό να εκτιμηθεί. Μιας και θεωρείται η κατ ‘εξοχήν πατρίδα του μινωικού πολιτισμού, το μουσείο στεγάζει τη σημαντικότερη συλλογή από μινωικές αρχαιότητες ανά τον κόσμο. Στη συνέχεια αναχώρηση  για τη γραφική Ελούντα, με μικρή στάση – επίσκεψη, στην ανδρική Μονή Αγίου Γεωργίου, που είναι χτισμένη στην καρδιά του φαραγγιού του Σεληνάρη. Λίγο αργότερα με μικρό πλοιάριο (έξοδα ατομικά) θα γνωρίσουμε το μαρτυρικό νησί της Σπιναλόγκα. Επιστροφή στην Ελούντα και στην υπέροχη παραλία της Πλάκας για κολύμπι  προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Δείπνο και για το βράδυ προτείνουμε προαιρετική παρακολούθηση προγράμματος με κρητικά τραγούδια και χορούς. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : Φαιστός – Καλυβιανή – Μάταλα – Αγια γαληνή – Χανιά

Πρωινό και 07:00 αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή που μέσω ΦΑΙΣΤΟΥ θα μας φέρει στα ΧΑΝΙΑ. Πρώτος μας σταθμός οι Άγιοι Δέκα όπου θα ξεναγηθούμε και συνεχίζουμε με το προσκύνημα στην Ι. Μ. Καλυβιανής η οποία ως αλλοτινή “Βασιλειάδα” θα μας συγκινήσει. Στη συνέχεια ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της ΦΑΙΣΤΟΥ όπου θα ανακαλύψουμε ένα άλλο αξιόλογο Μινωικό ανάκτορο. Στάση στα Μάταλα για μπάνιο και γεύμα και συνεχίζουμε για Αγία Γαλήνη και Σπήλι γραφικό χωριουδάκι με πολλά κρήνες και νερά. Στάση για καφέ. Το απόγευμα άφιξη στα Χανιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στο γραφικό παλιό λιμάνι. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα : Χανιά – Ομαλός – Φαράγγι Σαμαριάς – Κολυμβάρι-Φαλάσερνα

Πρωινό και αναχώρηση για το οροπέδιο του Ομαλού μέχρι τη θέση Ξυλόσκαλο όπου αρχίζει το περίφημο Φαράγγι της Σαμαριάς. Προαιρετικό πέρασμα και σχετική παραμονή για να πάρουμε γεύση από το μεγαλείο του φαραγγιού, χρόνος ελεύθερος για καφέ η γραβιέρα κρητική με μέλι. Επιστροφή στα Χανιά. Στις 16:00 αναχωρούμε για  Μουρνιές, Μάλεμε, Κολυμπάρι. Επίσκεψη της Ι. Μ. Γωνιάς και της ορθόδοξης Ακαδημίας και μπάνιο στη μοναδικη παραλια της Φαλάσερνα. Το βράδυ  Δείπνο σε ταβερνάκι. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε την παλιά πόλη .

 6η μέρα : Λίμνη Κουρνά -Αργυρούπολη -Χανιά

Πρωινό και σήμερα ανακαλύπτουμε  την Λίμνη Κουρνά, μια μοναδική φυσική λίμνη που τροφοδοτείται από την πηγή Αμάτι και αποστραγγίζεται προς τον ποταμό Δέλφινα, ενώ η απόσταση της από τη θάλασσα είναι 2.5χλμ.Χρονος για μπάνιο και  τo μεσημέρι καταλήγουμε στο γραφικό χωριό της Αργυρούπολης, όπου θα έχουμε γεύμα προαιρετικά σε παραδοσιακή ταβέρνα του καταπράσινου οικισμού. Απόγευμα επιστροφή στα Χανιά .Δείπνο. Προτείνουμε βραδιά με κρητικό γλέντι με μαντινάδες. 

7η μέρα : Χανιά – Αρκάδι – Ρέθυμνο –Σούδα – εν πλώ

Πρωινό και αναχώρηση για τα αξιοθέατα της Χερσονήσου των Χανίων, Ακρωτήρι Τάφοι ΒενιζέλωνΠροφήτης Ηλίας απ’ όπου πανοραμική θέα της πόλης. Συνεχίζουμε για  την Ιστορική Μ. Αρκαδίου όπου στάση για προσκύνημα και περιήγηση στους χώρους της. Στη συνέχεια το γραφικό Ρέθυμνο θα μας ξεκουράσει με το κάστρο του και την απέραντη παραλία.

17:00 αναχώρηση για το λιμάνι των Χανίων όπου  θα επιβιβαστούμε στο πλοίο  και θα  αναχωρήσουμε για Πειραιά. Τακτοποίηση ΣΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

8η μέρα: Πειραιάς – Αγρίνιο

        Άφιξη στην Πειραιά στις 06:00, αμέσως επιβίβαση στο πούλμαν  και επιστροφή στο Αγρίνιο, περίπου στις 12:00.

Τιμή συμμετοχής :   400,00 Eur κατ’ άτομο ( δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο)

                        320,00 Eur  παιδικό έως 12 ετών

                              165,00 Eur  επιβάρυνση κατ’ άτομο για μονόκλινο δωμάτιο                    

Το GRANDE TOURS προσφέρει :

¨ Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος.

¨ Εισιτήρια πλοίων Πειραιά – Ηράκλειο – Χανιά – Πειραιά.(Πολυθρόνες και VIP +8 €)

¨ Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 STARS SUP. στο Ηράκλειο

  • Ημιδιατροφή ΜΠΟΥΦ’Ε στο ξεν/χειο
  • Διαμονή στα Χανιά σε ξενοδοχείο 3 stars.
  • Δείπνα σε ταβερνάκι στην παλιά πόλη ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
  • Πλούσια πρωινά μπουφέ

¨ Επίσημες ξεναγήσεις Κνωσός – Ηράκλειο Μουσείο – Άγιοι Δέκα –  Φαιστός

¨ Συνοδός Γραφείου

ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

¨ Είσοδοι σε μουσεία και χώρους.

¨ Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

  • Δημοτικός φόρος των ξενοδοχείων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 2/8 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 140 €