XΡΥΣΟ – ΠΑΥΛΙΑΝΗ –ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

  Αναχ.  26,27/09                

1η μέρα: Αγρίνιο – Χρισσός – Παύλιανη – Καμένα Βούρλα

07.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για  την απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή  της Φωκίδας. Στάση στην Ιτέα για καφέ και περίπατο στην όμορφη παραλιακή.

Συνεχίζουμε  για το  Χρισσό  που είναι το πιο όμορφο «μπαλκόνι» της περιοχής με το βλέμμα του στραμμένο στη θάλασσα και τον ελαιώνα της Άμφισσας. Με τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα πέτρινα σπίτια του είναι χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός και προσφέρεται για χαλαρές βόλτες. Κατηφορίζοντας το κεντρικό καλντερίμι, φτάνουμε στην γραφική πλατεία με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, τις πέτρινες κρήνες και τα καφενεία. Προαιρετικό καφεδάκι στο παραδοσιακό καφενείο του χωριού αλλά και επίσκεψη στο πολύ αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο (είσοδος δωρεάν), με τη μεγάλη συλλογή από παραδοσιακές φορεσιές, σπάνιες γκραβούρες, κεντήματα και όπλα του 1821, αποτέλεσμα της συστηματικής ενασχόλησης του κ. Ηλία Δαραδήμου επί σειρά ετών, ο οποίος και δώρισε τη συλλογή του στο μουσείο. Συνεχίζουμε με την γραφική Παύλιανη που θα την συναντήσουμε μετά το  χωριό Οίτη και τις γειτονιές της Κάτω Παύλιανης. Επίσκεψη στο αισθητικό πάρκο αναψυχής. Δίπλα στο συγκρότημα της υδροκίνησης βρίσκεται το μονοπάτι που οδηγεί στο Παρκάκι! Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία ζωής! Αιώρες, ξυλοκρέβατα και τελεφερίκ πάνω απ’ το ποτάμι, πισίνα για τολμηρούς, Παραμονή μιας ώρας.

Στη συνέχεια η Άνω Παυλιανη.  Στην πλατεία του χωριού ξεχωρίζει η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου (1868) με το πέτρινο καμπαναριό κτισμένο από Ηπειρώτες μαστόρους .Πίσω από τον ναό ξεχωρίζει το παλιό Δημοτικό Σχολείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα σένα από τα ταβερνάκια του χωριού.

Στις 15.30 αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας τα Καμένα Βούρλα.  Περνώντας δίπλα από τις Θερμοπύλες  φτάνουμε στο πολυτελές ξενοδοχείο  MITSIS GALINI WELNESS AND SPA .Χρόνος για relax , μπάνιο στην πισίνα η στην θάλασσα.  Δείπνο .Δια/ση

2η μέρα: Καμένα Βούρλα-Λιχαδονήσια-Γαλαξίδι- Αγρίνιο

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος έως 10.30  στα Καμένα Βούρλα  που εδώ βρίσκονται οι πιο σημαντικές ιαματικές πηγές της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, οι πηγές των Καμένων Βούρλων. Δημιουργήθηκαν από τις γεωλογικές μεταβολές του Μαλιακού Κόλπου και του ορεινού όγκου Καλλιδρόμου – Κνημίδος, κι έγιναν γνωστές λόγω της σπάνιας σύστασης τους σε φυσικά μέταλλα, άλατα και ραδόνιο. Η θερμοκρασία των πηγών είναι 35 – 36οC και τα νερά τους ενδείκνυται για πολλές και διάφορες παθήσεις.

Στις 11.00 επιβίβαση στο σκάφος και απόπλους για τα Λιχαδονήσια, τα κατάφυτα νησάκια στο απέραντο γαλάζιο, γνωστά και ως μικρές Σευχέλλες . To σύμπλεγμα των επτά νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας, που τοποθετείται στο 426 πΧ και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό

Αφού ολοκληρώσουμε τον περίπλου των νησίδων και επισκεφθούμε το ναυάγιο (αν είμαστε τυχεροί ίσως συναντήσουμε φώκιες!), Συνεχίζουμε για την παραλία Μανολιάς περνώντας από παλαιό οικισμό. Η κρουαζιέρα μας, θα συνοδεύεται από γραφική ξενάγηση του καπετάνιου. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι και για να απολαύσουμε την κατάλευκη άμμο και τα τυρκουάζ νερά!

Χρόνος για μπάνιο ,βόλτες και φαγητό στο παρθένο νησάκι.

 Στις 17.00 αναχώρηση για  επιστροφή με στάση στο γραφικό Γαλαξίδι για καφέ. Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00

Τιμη συμμετοχής  :   70€ κατ΄ατομο στο δίκλινο,

                                    20€ επιβάρυνση μονόκλινου

                                     40 € παιδιά έως 12  ετών

Περιλαμβάνεται:

1.-Μεταφορά με άνετο πούλμαν

2.-Διαμονή στο 5 ***** GALINI WELNESS AND SPA

3.-Πλούσιο πρωινό σε Μπουφέ

4.-ΠΛουσιο  Δείπνο σε μπουφέ

5.-Συνοδός Γραφείου

6.-Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται:

1.-Φορος διαμονής 4 € το δωμάτιο την βραδιά.

2.-Βαρκάδα στα Λιχαδονήσια       12 € κατ΄ατομο