Πέτρινοι πύργοι και σιωπηλά χωριά. Άγραφοι νόμοι που χτίζουν συνειδήσεις και θρύλους. Βυζαντινά μνημεία. Άγρια ομορφιά που μοσχοβολά ηρωισμό και θυμάρι. Πατροπαράδοτα έθιμα!!Το ταξίδι στη Μάνη και το ΧΕΙΜΏΝΑ είναΙ μοναδικό!!!!

1η μέρα: Αγρίνιο -Τρίπολη  – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-  ΓΥΘΕΙO

06:30 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο τραίνο και αναχώρηση για Πελοπόννησο. Στάση για καφέ καθ ‘οδόν  και συνεχίζουμε για Τρίπολη  όπου στάση για περιήγηση  στην πλατεία  Άρεως  με το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης που πολύ ταιριαστά απέναντί του, ο έφιππος Κολοκοτρώνης, συνομιλεί με τους αδέκαστους δικαστές, τον Τερτσέτη και τον Πολυζωίδη, τα αγάλματα των οποίων κοσμούν την πρόσοψη του μεγάρου. Χρόνος για καφέ ή μεζέ στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης με τα πολλά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία.Συνεχίζουμε για Μολάους και φθάνουμε  νωρίς το απόγευμα στην πανέμορφηΜονεμβάσια.

Η Μονεμβασιά«Μόνη έμβασις» ή «Μόνη εμβασιά», έχει πραγματικά μόνο μία δυνατότητα προσπέλασης από τη στεριά σήμερα με μια στενή γέφυρα. Άφιξη και ξεκινούμε με τα πόδια να εξερευνήσουμε «το Γιβραλτάρ της Λακωνίας». Περπατούμε για να περιηγηθούμε στην ερειπωμένη εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα πε, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Δεν θα παραλείψουμε (όσοι αντέχουν) να ανεβούμε στην Άνω Πόλη για να επισκεφτούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας απ΄οπου η θέα στο Μυρτώο πέλαγος είναι   συναρπαστική  Ανατολής».

. Στο τζαμί απέναντι από την εκκλησία του «Ελκόμενου» Χριστού έχει δημιουργηθεί μικρό μουσείο. Κύρια εκθέματά του είναι βυζαντινά και φραγκικά γλυπτά. Το απόγευμα αναχωρούμε για το γραφικο Γύθειο. ΄Αφιξη. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο.

Χαλάρωση και βόλτα στην παραλία η στα σοκάκια του η στο απέναντι νησάκι, την Κρανάη, με τα ανεμοδαρμένα πεύκα, τον Πύργο Τζαννετάκη και το Φάρο. Η Κρανάη συνδέεται με το λιμάνι και χαρίζει πλην των άλλων την καλύτερη άποψη της αμφιθεατρικά χτισμένης πόλης με τα σπίτια με τα κεραμίδια και τα ωραία χρώματα απέναντι. Τα νεοκλασικά κτίρια και η τεράστια παραλία με τα τσιπουράδικα είναι τα ατού του. Ιδανική ώρα για να την περπατήσετε είναι το σούρουπο,  έναν περίπατο που θα καταλήξει σε ουζάκι και χταποδάκι. Οι «μάστορες» Γυθειάτες το απλώνουν από το πρωί στον ήλιο και είναι λουκούμι! Στη συνέχεια δείπνο σε ταβερνάκι.

2η μέρα:  ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ !!!! ΧΡΟΝΙΑ πολλά !!!

ΜΕΣΑ ΜΑΝΗ Αρεόπολη-Λιμένι-Γερολιμένας-Βάθεια

Επίκεντρο του εορτασμού, η πόλη του Γυθείου, η έδρα της μητροπόλεως και το κεντρικό λιμάνι του νομού Λακωνίας. Προαιρετική παρακολούθηση της  Θείας λειτουργίας στον μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου. Στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή, καταλήγει  στην προβλήτα του λιμανιού του Γυθείου, όπου γίνεται η τελετή του αγιασμού των υδάτων με δεκάδες νέους να βουτούν στα παγωμένα νερά για να τηρήσουν το έθιμο της ανάσυρσης του ΣΤΑΥΡΟΥ για Υγεία και ΕΥΛΟΓΊΑ.  Φωτισμένοι πλέον συνεχίζουμε την εκδρομή μας για Γερολιμένα, ο Γερολιμένας, πιο απόμακρος και απομονωμένος, ήταν επί Τουρκοκρατίας ένα από τα ορμητήρια των Μανιατών πειρατών , με κατεύθυνση προς το Ακρωτήριο Ταίναρο. Οι ελιές λιγοστεύουν, η βλάστηση χαμηλώνει, η πέτρα αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστικό.  Από μακριά σαν καρτ-ποστάλ  διακρίνεται η Βάθεια. Μια αγκαλιά πυργόσπιτα, σκαρφαλωμένα πάνω σε πλαγιά.  Οι πέτρινοι πύργοι της Βάθειας, που χτίστηκαν τον 18ο και τον 19ο αιώνα αποτελούν μοναδικά δείγματα λαϊκής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Στάση και χρόνος για να χαθούμε στα σοκάκια του χωριού.  Αφήνουμε  δεξιά μας  το Πόρτο Κάγιο και το ακρωτήριο Ταίναρο.Επιστρέφουμε με στάση για φαγητό στην Αρεόπολη, Λημέρι της Θεάς Αρτέμιδος , όπου θα περιηγηθούμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στην πλατεία της 17ης Μαρτίου. Από εδώ ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821. Επόμενος σταθμός μας το παραθαλάσσιο Λιμένι, για περίπατο και καφέ.Το Λιμένι αποτελούσε έδρα και λιμάνι των Μαυρομιχαλαίων. Επιστροφή στο ξεν/χειο. Δείπνο. Διαν/ση.

3η μέρα : Γύθειο- Μυστράς-Σπάρτη-Αγρίνιο

Πρωινό  και αναχωρούμε για Σπάρτη, Μυστρά. θα επισκεφτούμε το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας, τη φημισμένη  καστροπολιτεία του Μυστρά που είναι χτισμένη σε φυσικά οχυρή θέση, σε ένα λόφο του Ταϋγέτου. Έμπειρος τοπικός ξεναγός θα μας ξεναγήσει στην μαγική αυτή πολιτεία, το τελευταίο κάστρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας όπου κάστρο, αρχοντικά και εκκλησιές μας φέρνουν στο Βυζάντιο μέχρι τις τελευταίες του μέρες όταν εδώ στέφεται ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Γοητευμένοι επιστρέφουμε στην Σπάρτη, σύγχρονη πόλη με καλή ρυμοτομία, απλωμένη στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Ευρώτα, στην ίδια θέση όπου βρισκόταν η αρχαία Σπάρτη. Επίσκεψη στο περίφημο Μουσείο της Ελιάς  και ξενάγηση . Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για περίπατο και γεύμα και στις 15.00 αναχώρηση  για επιστροφή με στάση για καφέ καθόδόν. Άφιξη το βράδυ στο Αγρίνιο. 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμ:     185  €   κατ΄άτομο στο δίκλινο

                         125 €     παιδικό (5-12 ετών)

                           45 €   επιβάρυνση μονόκλινου

Περιλαμβάνονται :

  • Μεταφορά με άνετο, κλιματ/μενο πούλμαν 
  • Δύο διαν/σεις  στο άνετο, κεντρικό 4**** LAS hotel στο Γύθειο
  • Πλούσιο πρωινό μπουφέ
  • Eνα δείπνo σε ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΟΥΦΕ
  • Επίσημη Ξενάγηση στο Μυστρά (ΕΙΣΟΔΟΣ Δωρεάν)
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

– Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

-Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

-Φόρος διαμονής 1,50 € το δωμάτιο την βραδιά

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ  14/12 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ    40€