Αναχ. 08/08 

   Ι.Μ. Αγίου Αυγουστίνου και Ιωσήφ του Σαρώφ  –   Νησάκι Τριζόνια 

             

                                     

07.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για  την απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή της Δωρίδας. ΄Αφιξη στο Τρίκορφο,  στην Ι.Μονη της Ι.Μ. Αγ. Αυγουστίνου-Σεραφείμ Σαρωφ. Προσκύνημα και ξενάγηση στους χώρους του Μοναστηριού.Το Καθολικό της Μονής είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αυγουστίνο Επίσκοπο Ιππώνος και στον Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ.Ο ρυθμός του Καθολικού είναι σταυροειδής μετά τρούλου.Το χειροποίητο ξυλόγλυπτο τέμπλο έχει φιλοτεχνηθεί στην Αγιάσο της Μυτιλήνης. Στο Ιερό Βήμα υπάρχουν τρεις Αγίες Τράπεζες. Η κεντρική είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αυγουστίνο και Σεραφείμ και οι άλλες δυο στον Άγιο Νικόλαο και στην Αγία του Θεού Σοφία.Οι αγιογραφημένες εικόνες του τέμπλου και του υπολοίπου Ι. Ναού είναι έργα των πατέρων της Μονής  Ρώσικης μάλλον τεχνοτροπίας.

10.30 αναχώρηση για την μικρότερη Γυναικεία Μονή του Αγίου Νεκταρίου .Προσκύνημα και ξενάγηση στη Μονή όπου λειτουργεί και ένα είδος αναπαράστασης κατακομβών Μοναχές ασχολούνται με χειροτεχνήματα και παράγουν διάφορα βιολογικά προϊόντα που τα βρίσκουμε στο εκθετήριο της Μονής.

Στις 11.30 αναχωρούμε για τις ακτές του Κορινθιακού κόλπου και συγκεκριμένα στα Χόπου θα μας περιμένει το καραβάκι .

Τα χρωματιστά του σπίτια, οι ελιές και ατελείωτες πικροδάφνες συνθέτουν τον χρωματικό πίνακα. Όσον αφορά την… ησυχία; Λείπει η βουή, καθώς οι μοναδικοί ήχοι που ακούει κανείς στα Τριζόνια είναι αυτοί των σκαφών που φθάνουν συνεχώς, των τζιτζικιών και των κυμάτων. Και των χαρούμενων επισκεπτών του.

Τα καΐκια μεταφέρουν το ένα πίσω από το άλλο, σε μερικά λεπτά, όσους αποζητούν να απολαύσουν λίγες στιγμές ηρεμίας και να κάνουν και τη βουτιά τους στις πεντακάθαρες ακτές του μικρού αυτού νησιού με τις γωνιές που μοιάζουν να βγαίνουν από άλλη εποχή.

Το σίγουρο είναι ότι το νησί ξελόγιασε και τον  Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος, επισκεπτόταν συνεχώς τα Τριζόνια και αναζητούσε τρόπο να τα αποκτήσει. Κάποιοι παλαιότεροι θυμούνται ακόμη τις επισκέψεις του με τη θαλαμηγό «Χριστίνα» και το υδροπλάνο. Ο Έλληνας κροίσος όμως, όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να αποκτήσει το μικρό αυτό νησάκι του Κορινθιακού και έβαλε πλώρη για το Σκορπιό .Στις 17.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάση για καφέ στην παραλία της Ναυπάκτου. Επιστροφή στο Αγρίνιο περίπου στις 20.30

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμ. 15 € κατ΄ατομο            `