1η μέρα : Αγρίνιο – Άγιος Αθανάσιος-Πόζαρ

06:30 Συγκέντρωση στο τραίνο και αναχώρηση για  να εξερευνήσουμε τις ομορφιές των Νομών Πέλλας και Ημαθίας.Στάση για καφέ πριν πάρουμε την Εγνατία  για μισή ώρα και συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Πόλεις ενδεικτικές της διαδρομής μας Μέτσοβο, Γρεβενά, Σιάτιστα, Κοζάνη.

Φθάνουμε στον Παλαιό Αγιο Αθανάσιο περίπου στις 11.30.  Χαρακτηρισμένος από το 1992 ως παραδοσιακός οικισµός, οφείλει τη γραφικότητά του, µε τα λιθόστρωτα σοκάκια αλλά και την ομοιομορφία στην οικιστική ανάπτυξή του (όλα µε πέτρα, ξύλο, κεραµοσκεπές), στην πρωτοβουλία των επιχειρηματιών που «επέβαλαν» µε τον τρόπο τους τον σεβασμό για τον τόπο! Θα απολαύσουμε την βόλτα μας στο αλπικό χωριό, περπατώντας στο κεντρικό λιθόστρωτο σοκάκι και θα μαγευτούμε από τα πέτρινα κτήρια – δείγματα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής- όπως το παλιό σχολείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα. Στις 13.30 αναχωρούμε για ένα άλλο θαύμα της φύσης, τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ.΄Αφιξη περίπου στις 14.30.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο.

 Μεταφορά με το πούλμαν για να επισκεφθούμε τις Iαματικές πηγές( φυσικές πισίνες και νερά που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37οC εδώ και χιλιάδες χρόνια ) και να θαυμάσουμε την ομορφιά του βουνού και των νερών. Για τους περισσότερο αθλητικούς μια βουτιά στις φυσικές πισίνες είναι μια πρόκληση για να αισθανθείτε τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των λουτρών.(μη ξεχάσετε το μαγιό σας και το μπουρνούζι σας).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση.Το βράδυ δείπνο με ζωντανή μουσική που θα εξελιχτεί σε γλεντι.

2ημερα:Έδεσσα-Βέροια- Παναγία Σουμελά-Αγρίνιο

Πλούσιο πρωινό και αναχωρουμε με την εκπληκτική Έδεσσα. Χρόνος για  περιήγηση στην πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας. Θα περιδιαβούμε την παλιά πόλη Βαρόσι.Τα πλακόστρωτα και τα ξύλινα αρχοντικά,η Βυζαντινή Μητρόπολη αλλά και θα θαυμάσουμε τους περίφημους  καταρράκτες. Μεγαλύτερος ο Καράνος που πέφτει από ύψος 70 μ..Συνεχίζουμε με Βέροια. Μια πρωτεύουσα με ποικιλία. Παραδοσιακή με την παλιά αρχοντική Εβραικησυνοικια της Μπαρμπουτα. Χριστιανική με την συνοικία Κυριώτισσα με τις λιθόκτιστες εκκλησίες και τα λιθόστρωτα σοκάκια της  θα μας «ταξιδεύψει» σε άλλη εποχή. Με πολλές χριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες και αρχιτεκτονική παρόμοια με τη Μαρμπούτα, η Κυριώτισσα διατηρεί την ιδιαιτερότητά της, ενώ προσφέρεται και για αναψυχή με τους διάφορους αναπαλαιωμένους χώρους της. Στάση για γεύμα στην πλατεία της Ελιάς με το ωραίο πάρκο και την ωραία θέα στον Κάμποτης Ημαθίας. Στις 14.30 συνεχίζουμε για το χωριό Καστανιά όπου σε μικρή απόσταση στην καταπράσινη πλαγιά του Βερμίου είναι κτισμένη η Παναγία Σουμελά.

Χρόνος για να προσκυνήσουμε τα Άγια κειμήλια που είναι η Θαυματουργή εικόνα, το ΑΓΙΟ Ευαγγέλιο  και Ο Σταυρός που ταξίδεψαν από τον Πόντο μαζί με την Προσφυγιά για Ελλάδα. Το καθολικό του Μοναστηριού θα μας εκπλήξει με την εκπληκτική ψηφιδογραφία. Η Πλατυτέρα στην κόγχη του Ιερού αντίγραφο αυτής της Αγίας Σοφίας ,μας συγκινεί. Στις 16.00 αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθόδόν για καφέ.΄Αφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00 

Τιμή συμμετοχής:     75 €  κατ’ άτομο στο δίκλινο,τρίκλινο

                                    25 € επιβάρυνση μονόκλινου

50 €    Παιδί 5-12 σε τρίκλινο

Περιλαμβάνονται:1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

                             2.-Διαμονή σε άνετο Παραδοσιακό ξενοδοχείο

3.-Πλούσιο πρωινό

4.-Πλούσιο δείπνο και γλέντι με ζωντανή μουσική

                                 5.-Συνοδός Γραφείου

Κράτηση θέσεων  έως 30/09 με προκαταβολή 30 €