ΠΑΤΜΟΣ -ΛΕΙΨΟΙ   20/06-24/06

1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς – Πάτμος                           

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις Ο8.00 στο παλιό ΚΤΕΛ, τακτοποίηση στο πούλμαν και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Eπιβίβαση στο πολυτελές πλοίο   της BLUE STAR   και απόπλους για την Πάτμο στις 13.00. Άφιξη στη Σκάλα  στις 22.30, στο λιμάνι του νησιού, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτ/ση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

 2η μέρα : Σκάλα – Χώρα  -Ι. Μ. Αποκάλυψης και Ι.Μ. Ιωάννου  Θεολόγου 

                   Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στο νησί. Θα ξεκινήσουμε από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που σύμφωνα με την παλιά παράδοση του νησιού και κείμενα της ιστορίας το προσδιορίζουν ως τόπο συγγραφής της «Αποκάλυψης» από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Θα ξεναγηθούμε στο σπήλαιο που βρίσκεται σε 4 μέτρα περίπου βάθος και θα συνεχίσουμε με τη Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου που είναι χτισμένη στην κορυφή και δεσπόζει σε ολόκληρο το νησί. Η θέα των υψηλών τειχών της Μονής που ξεπετιούνται τριγυρισμένα από τα λευκά σπίτια της Χώρας θα μας συναρπάσει. Ξενάγηση στην αυλή και το εσωτερικό (καθολικό) της Μονής (Βυζαντινού ρυθμού, διακοσμημένο με τοιχογραφίες διαφόρων εποχών και ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης λειτουργικής τέχνης). Ιδιαίτερη σπουδαιότητα έχει  η βιβλιοθήκη της Μονής με πολλά χειρόγραφα, έγγραφα και βιβλία παλαιών εκδόσεων. Κατόπιν θα περπατήσουμε προς την ανατολική πλευρά της χώρας για να βρεθούμε στη γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής που με το λευκό χρώμα τονίζει τη μαγεία του νησιώτικου τοπίου που την περιβάλλει και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Παναγία τη Διασώζουσα. Σύντομη παραμονή στη Χώρα για να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της με τις καμάρες δίνοντας την εικόνα της καλαισθησίας. Συνεχίζουμε για Λάμπη που η πλαζ της φημίζεται για τα πολύχρωμα σπάνια πετράδια της (το όνομα Λάμπη προέρχεται από τη λάμψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα με τα πολύχρωμα βότσαλα).Χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Θα καταλήξουμε στον Κάμπο, τον τρίτο σε πληθυσμό οικισμό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάμπος θα φθάσουμε στον Κάτω Κάμπο, στην παραλία του ομώνυμου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές.  Επιστροφή στη Σκάλα της Πάτμου. Ξεκούραση  και βόλτα στα δρομάκια της μικροσκοπικής Σκάλας.

3η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΜΟΣ –ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ (προαιρετικη)

Σήμερα έχουμε την ημέρα μας ελεύθερη αφού έχουμε κάνει τον γύρο του νησιού, αλλά μπορούμε να κάνουμε μία ωραία κρουαζιέρα μέχρι το κοντινό και πολύ γνωστό μας νησάκι των Λειψών. Εκεί θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με το γαλάζιο τρούλο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία του Χάρου όπου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα με την Παναγία , που κάθε χρόνο από το 1943 και μετά οι ξεροί Κρίνοι που είναι μπροστά στην εικόνα ανθίζουν από μόνοι τους και ευωδιάζουν. Έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο στην διάσημη παραλία Λιεντού αλλά και σε άλλες πολύ γνωστές και φαγητό στις πολύ όμορφες ψαροταβέρνες. Για όσους δεν επιλέξουν την μονοήμερη απόδραση στους Λειψούς θα τους προτείνουμε υπέροχες παραλίες στην Πάτμο για να απολαύσουν το μπάνιο τους. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Πάτμο και ελεύθερος χρόνος.

4η μέρα:  Ι. Μ. Ευαγγελισμού – Γροίκος   «  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ «                                          

       Πρωινό και  αναχ/ση για  επίσκεψη – προσκύνημα και παρακολούθηση  Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ  ΣΤΟ Μεγάλο Μοναστήρι η στην Μ. Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Χώρας με έντονο κοινωνικό έργα (Οι μοναχές ίδρυσαν το 1947 το Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου) για να καταλήξουμε στον μικρό παραθεριστικό οικισμό του Γροίκου. Παραμονή για μπάνιο – γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στον γραφικό  κόλπο του Γροίκου. Το βράδυ βόλτα στην φωταγωγημένη και άκρως γοητευτική χώρα. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σκάλα – Λάμπη – Κάμπος – Εν πλω

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με το υπόλοιπο τμήμα του νησιού. Παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στις 12.30 ΣΤΗ Σκαλα, επιβίβαση στο πλοιο και απόπλους 13.40 για ΠΕΙΡΑΙΑ .ΑΦΙΞΗ 21.10  και αμέσως αναχώρηση για Αγρίνιο με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή συμμετοχής:    κατ΄ατομο στο δίκλινο 290 €

                                Επιβάρυνση μονόκλινου 55 €

                               250 € παιδικό 5-10ετών σε τρίκλινο  με δυο ενήλικες

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Περιλαμβάνει :

  • Πούλμαν για όλες τις μεταφορές του προγράμματος
  • Εισιτήρια Γ’ θέσης στο καράβι για την Πάτμο με επιστροφή.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο  Γ’  κατηγορίας
  • Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο
  • Ξεναγός – Συνοδός
  •  

Δεν περιλαμβάνονται :

–  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

–  Φόρος διαμονής

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΕΩΣ 7/06 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100 €