belgrade_final_cover

ΒEΛΙΓΡΑΔΙΝΟΒΙΣΑΝΤΝΙΣ

Εντυπωσιακό, Γοητευτικό, γεμάτο πάρκα, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, έντονες γαστρονομικές γεύσεις.. μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!. Είναι ένας μαγευτικός ταξιδιωτικός προορισμός με πολλές αντιφάσεις που αποπνέει ζωντάνια και μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με έντονα τα σημάδια της ιστορίας. Θα αισθανθείτε ότι ανήκετε σ’ενα μέρος που ακροβατεί ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, ανάμεσα στον εκμοντερνισμό και στα σημάδια της παλιάς εποχής ,κατι σαν το νέο Βερολίνο…

 5 ημέρες : 20-24/8

1ημέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ-ΒΕΛΙΓΡΆΔΙ                           
              Αναχώρηση νωρίς 06.00 από την Πλατεία Μαβίλη(τραίνο) για σύνορα Ευζώνων.

Μετά από άνετο ταξίδι που μας χαρίζουν η Νεα Οδός και η Εγνατία  και με στάσεις καθ΄οδόν φθάνουμε στα σύνορα. έλεγχος, διέλευση και χρόνος ελεύθερος για αγορές  στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Στη συνέχεια και περνώντας από FYROM και περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία περνώντας έξω από Νις, Λέσκοβατς, Κρούσεβατς φθάνουμε στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ πρώτη γνωριμία με την πόλη που απλωμένη μεταξύ των ποταμών Δούναβη και Σάββα μας γοητεύει.

 

2η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ-ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΤΟ-ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ SKADARLJIA                                           

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο <Moscva>, σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο < ψυχρό>, αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας.  Θα δούμε ακόμη,  το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε στο Νέο Βελιγράδι το μεγάλο εμπορικό κέντρο Usche, όπου θα συναντήσετε όλες τις γνωστές ευρωπαικές φίρμες. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. H περιοχή θα σας θυμίσει τα παλιά Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν  παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια.

 

3η ημέρα:ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ- ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ-STREMSI KARLOVSI- ΒΥ ΝIGHT ZEMOYN χιλ.160
Πρόγευμα και αναχωρούμε για επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων, την Φρούσκα Γκόρα, όπου βρίσκονται τα Ορθόδοξα μοναστήρια του Σερβικού «Αγίου Όρους» και αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο (UNESCO). Θα επισκεφτούμε δύο ή τρεις μονές και  την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Stremsi karlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Κατά την διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Για το βράδυ και με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μια παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης.

4η ημέρα: ΤΟΠΟΛΑ – ΌΠΛΕΝΑΚ – ΝΙΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Τόπολα, το λόφο Όπλενακ και το Μοναστήρι Μανασιτζα. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Τόπολα στην καρδιά των Αμπελόκηπων γνωστή για την παραγωγή κρασιού και κέντρο ιστορικών γεγονότων κατά την διάρκεια του 18ου, 19ου, και 20ου αιώνα. Επόμενη στάση μας ο λόφος του Όπλενακ, όπου θα δούμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με περίφημα ψηφιδωτά και νωπογραφίες, το σπίτι της Βασιλικής οικογένειας και το μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς που χτίστηκε από τον Βασιλιά Πέτρο. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με την επίσκεψη στο Σέρβικο Ορθόδοξο Μοναστήρι Μανασιτζα. Άφιξη στην ιστορική πόλη Νις, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και είναι γνωστή, καθώς εδώ γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος.Μικρή βόλτα στο Κάστρο της και στο πεζοδρομιμένο κέντρο της.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΝΙΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ                                   χιλ.770
Πρόγευμα και αναχώρηση 07.00 για επιστροφή. Διέλευση των Σκοπίων και σύνορα Ελλάδας. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις άφιξη στην Ελλάδα και συνεχίζουμε για επιστροφή με στάσεις  καθοδόν για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ.

 

Τιμή συμμ.: 285 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

70 €  επιβάρυνση μονόκλινου για το ξεν/χείο

215 € παιδί έως 14 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς του

 

Περιλαμβάνονται:

1.- Οι μεταφορές  με άνετο πολυτελές πούλμαν

2.- Διαμονή σε ξεν/χείο 4 ****, κεντρικό στο Βελιγράδι

3.-Διαμονή σε 3*** στο Νις

4.- Ημιδιατροφή

5.- Επίσημες ξεναγήσεις ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ   

6.- Συνοδός Γραφείου

7.- Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

1.- Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

2.- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Έως  7/8 με προκαταβολή  100 Ευρώ