ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ1

 6 ημέρες : 09 – 14/09/2017

 

 

1ημέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ-ΝΙΣ                                        χιλ.825                                                                                                                              

Συγκέντρωση  στις 06.00 στο τραίνο και αναχώρηση για Σερβία. Η διαδρομή μας άνετη μέσω της Ιώνιας και της Εγνατίας με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση μας φέρνει στα σύνορα Ευζώνων. Διέλευση και χρόνος ελεύθερος για αγορές στα DUTY FREE, στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Στη συνέχεια διασχίζοντας την FYROM και περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πόλη του Νις. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και βόλτα στο κέντρο της ιστορικής πόλης του Νις, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και είναι γνωστή, καθώς εδώ γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος.Βόλτα στα φωταγωγημένο κάστρο στις όχθες του ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

 

2η μέρα:ΝΙΣ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ-ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΤΟ- ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ SKADARLJIA                   ΧΙΛ. 245                           

 

Πρωινό και πρίν αναχώρησουμε από το ΝΙΣ θα επισκεφθούμε και το Ιστορικό Μνημείο Τσέλε Κούλα.Συνεχίζουμε με Λέσκοβατς, Κρούσεβατς και φθάνουμε στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Αμέσως  ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο  Moscva, σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων με την εκπληκτική Αγιογράφηση τουλάχιστον στο Υπόγειο που έχει αποπερατωθεί. Το εσωτερικό του κυρίως ναού δεν έχει τελειώσει , αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας.  Θα δούμε ακόμη,  το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές.Το βράδυ σας προτείνουμε  (προαιρετικά)έξοδο στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. H περιοχή θα σας θυμίσει τα παλιά Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν  παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια.

 

3η ημέρα:ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ-STREMSI KARLOVSI-FRUSKA GORA  ΧΙΛ. 230

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και δεύτερη   μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο με τα κομψά καφέ,ζαχαροπλαστεία και εμπορικά κέντρα.

θα επισκεφτούμε το εθνικό πάρκο Fruska Gora όπου βρίσκονται μαζεμένα τα μοναστήρια Grgeteg, Hopovo, Jazak, Krusedol και Ravanica. Εμείς θα επισκεφθούμε

το μοναστήρι Hopovo που είναι κτισμένο σε εξαιρετικη θέση στο Ν Εθνικό Δρυμό της Φρούσκα Γκόρα. Είναι τοποθετημένο σε ένα στενό φαράγι και περιβάλλεται από δασώδεις ορεινούς όγκους. Εδώ κυριαρχεί η μυσταγωγία και  η γαλήνη. Κατεστραμμένο από τους Τούρκους στο XVI και XVII αιώνα, το Hopovo υποστηριζόταν από Ρώσους μοναχούς. Έτσι έχουν και τα λείψανα  Ρώσου μοναχού από τον IV αιώνα. Από το 1920-1943 είχε δοθεί άσυλο στους Ρώσους μοναχούς μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Στην είσοδο του ναού υπάρχει και το φέρετρο της μητέρας Catharine, της οικογένειας Romanoff.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Stremsi karlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου.Κατά την διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Για το βράδυ και με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μια παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης.

 

4η μέρα:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό  και σήμερα θα ανακαλύψουμε ένα διαφορετικό Βελιγράδι. Στις 11.00 μεταφερόμαστε στο Νέο Βελιγράδι  με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως αυτά του Usche, όπου θα συναντήσουμε όλες τις γνωστές ευρωπαϊκές φίρμες. Για το απόγευμα μια βόλτα με το καραβάκι (προαιρετικό) στα νερά των ποταμών Σάββα και Δούναβη θα είναι μια αποκάλυψη.

Δείπνο και τελευταία βόλτα στο γραφικό νυκτερινό Βελιγράδι. Διαν/ση

 

5ημέρα:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΣΚΟΠΙΑ                                 χιλ.440
Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την ιστορική τα Σκόπια. Άφιξη ,τακτ/ση στο ξενοδοχείο και αμέσως αναχώρηση για ξενάγηση στα Σκόπια. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε την γέφυρα στον ποταμό Αξιό (Βαρδάρη), που διατρέχει την πόλη, το ονομαστό κάστρο Καλέ και το σπίτι της ρωμαιοκαθολικής μοναχής, Μητέρας Τερέζας, (γεννημένη το 1910, στα Σκόπια). Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης με τα ονομαστά Χάνια και το παζάρι από την εποχή των Οθωμανών.Χρόνος ελεύθερος.Δείπνο. Διαν/ση.

 

6η μέρα: ΣΚΟΠΙΑ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ                   χιλ.600

 

Πρωινό και αναχώρηση για επειστροφή. Τελωνειακός έλεγχος-διέλευση και με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη μας αργά το βράδυ γεμάτοι εντυπώσεις και συγκινήσεις από τις δύο γειτονικές μας Βαλκανικές πόλεις.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμ.: 250 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

70 €  επιβάρυνση μονόκλινου για το ξεν/χείο

175 € παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς του

Περιλαμβάνονται:

1.- Οι μεταφορές  με άνετο πολυτελές πούλμαν

3.- Διαμονή σε ξεν/χεία 4 ****

4.- Ημιδιατροφή (πλούσια πρωινά και δείπνα)

5.- Επίσημες ξεναγήσεις ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ  

6.- Συνοδός Γραφείου

7.- Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

1.- Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

2.- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :Με προκαταβολή  50 Ευρώ