maxresdefault

Ο Ίκαρος της δάνεισε το όνομά του για να είναι σήμερα το νησί των Ιαματικών Λουτρών, αλλά και των υπέροχων παραλιών, των μοναδικών  τοπικών γεύσεων αλλά και των Πανηγυριών με τους Ικαριώτικους ήχους και χορούς.

 

 

1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς –Ικαρία ( Εύδηλο):

 

  Συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη  « τραίνo» και αναχώρηση 03.00  για  Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση   και 07.35 απόπλους για ΙΚΑΡΙΑ. Άφιξη περίπου στις 14.30  στο Βόρειο λιμάνι του νησιού, το μικρό και γραφικό Εύδηλο. Τακτ/ση στο ξεν/χείο. Διαν/ση.

 

2η μέρα: Εύδηλο – Άγιος Κήρυκος

 

Πρωινό  και 10.00 αναχ/ση  για περιήγηση . Ο δρόμος προς το εσωτερικό του νησιού σκαρφαλώνει προς τις πλαγιές του Αθέρα, διασχίζοντας όμορφα γραφικά χωριά όπως το Κεραμέ, Μονοκάμπι, Καταφύγι. Συνεχίζουμε για το Νότιο λιμάνι του νησιού τον Άγιο Κήρυκο , σημερινή πρωτεύουσα του νησιού που κτισμένη στην πλαγιά του λόφου με τα  διώροφα καπετανόσπιτα, τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τις ανθισμένες αυλές μας γοητεύει. Επίσκεψη στο αξιόλογο αρχαιολογικό Μουσείο με μοναδικά δείγματα αρχαιοελληνικής γλυπτικής, τις ανάγλυφες επιτύμβιες στήλες που εκτίθενται εκεί. Συνεχίζουμε για τα  Θέρμα και τα περίφημα  Υδροθεραπευτήρια για να καταλήξουμε στον παραθαλάσσιο Φάρο όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα σ’ ένα από τα ταβερνάκια. Επιστροφή στον Εύδηλο μέσω Μαυράτου, Οξιάς, Πλωμαρίου και άφιξη το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα πλακόστρωτά του, να θαυμάσουμε τα νεοκλασικά αρχοντικά του και να αγοράσουμε τα σουβενίρ μας.  Μπορεί να μην έχουμε την τύχη να συμμετέχουμε σε Ικαριώτικο πανηγύρι αλλά το βράδυ μπορούμε να γευθούμε τον «Πράμνιο Οίνο» και ν΄ ακούσουμε την  μουσική που συνοδεύει τους  περίφημους Ικαριώτικους χορούς σε τοπικό ταβερνάκι όπου θα δειπνίσουμε. Διαν/ση.

 

 

3η μέρα: Φούρνοι  (Προαιρετικό)

 

Οι Φούρνοι Ικαρίας ή Φουρνοι Κορσέων ή σκέτο Φούρνοι, είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που αποτελείται από διάφορα μικρά νησάκια. Από αυτά κατοικούνται τα δύο μεγαλύτερα, οι Φούρνοι και η Θύμαινα. Στην  ημερήσια εκδρομή μας, θα καταλάβουμε γιατί οι κάτοικοί τους είναι οι μακροβιότεροι στην Ευρώπη.

Μεταφορά στο λιμάνι  και 10.00 ημερήσια περιήγηση με εκδρομικό σκάφος στα κρυφά λημέρια των πειρατών στα νησιά των Φούρνων. Μοναδικός διάπλους πάνω από το μεγαλύτερο τόπο αρχαίων και Βυζαντινών ναυαγίων του Αιγαίου. Πρώτο αγκυροβόλημα στην παραλία της Κεραμιδούς στο νησάκι ΘΥΜΑΙΝΑ για μια πρώτη βουτιά στα κρυστάλλινα νερά και ουζάκι στο μοναδικό καφενείο της παραλίας. Συνεχίζουμε αρμενίζοντας το Αλατσονήσι, τα Κεσήρια, τα στενά της Ναυμαχίας για να πιάσουμε λιμάνι στο μεγάλο νησί τους Φούρνους .Εδώ οι ντόπιοι ψαράδες, από τους καλύτερους της Μεσογείου φημίζονται για τις αστακομακαρονάδες τους και τα μοναδικά φουρνιώτικα καλαμάρια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, μπάνιο και ψαροφαγία μέχρι το απόγευμα.

Στις 17.00 απόπλους για επιστροφή  στην Ικαρία. Άφιξη. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

 

 

4η μέρα: Ικαρία

 

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος έως 10.00 που αναχωρούμε  για την Μονή της Παναγίας του Μουντέ, γυναικείο μοναστήρι του 13ου. αι. με αξιόλογη αγιογράφηση και εκπληκτική θέα Συνεχίζουμε με βόλτα στις ωραιότατες παραλίες της Βόρειας Ικαρίας που  είναι Γιαλισκάρι, Αρμενιστής, Νάς. Χρόνος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση  πιθανόν χαρακτηριστικό  Ικαριώτικο  γλέντι.

 

5η μέρα: Ικαρια – Πειραιάς – Αγρίνιο

 

Πρωινό και χρόνος για  μπάνιο και φαγητό. Στις 15.00 επιστροφή στον Εύδηλο, επιβίβαση στο πλοίο και αναχ/ση για επιστροφή. Άφιξη στον Πειραιά  το βράδυ στις 23:00. Τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχωρούμε για Αγρίνιο. Άφιξη περίπου στις 2:30

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  245 € κατ΄ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

                                                                        

Στην τιμή περιλαμβάνονται :

 

  • Μεταφορές, εκδρομές όπως το πρόγραμμα με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Εισιτήρια πλοίων ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΚΑΡΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ με HELLENIC SEAWAYS σε Οικονομική Θέση
  • Διαμονή σε άνετο ξεν/χείο, στην  ΙΚΑΡΙΑ
  • Πρωινό
  • 4 δείπνα η γεύματα σε ταβέρνα
  • Συνοδός γραφείου.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Είσοδοι στα Μουσεία

 

 

Δηλώσεις με προκαταβολή 50 € που  επιστρέφονται εφόσον  η ακύρωση γίνει τουλάχιστον 10 μέρες πριν την αναχώρηση.